Wilt u meer lichtinval in uw badkamer, woonkamer of hal, dan is een glazen deur de oplossing. Deze kunnen het interieur een ruimtelijk gevoel meegeven en extra lichtinval creëren. Daarnaast heeft een glazen deur een moderne en sfeervolle uitstraling. De meerwaarde van glazen deuren zit ook in de perfecte afsluiting waardoor ze tochtvrij zijn. Vaak worden de deuren op maat gemaakt en hebben een sluitsysteem dat deze op verschillende manieren geopend kan worden. Tevens kunnen de deuren overal geplaatst worden, omdat een kozijn niet standaard nodig is.

Een moderne uitstraling

Glazen DeurenDichte deuren worden steeds meer vervangen door glazen deuren. Dit geldt niet alleen voor deuren in winkels of kantoren, maar ook in veel woonhuizen. Het voordeel is niet alleen dat u meer lichtinval heeft, maar het geeft uw interieur ook een bijzonder effect en een moderne uitstraling. Ruimtes worden door de deur afgesloten maar lijken optisch groter. Dit geeft u een gevoel van vrijheid. De deuren hebben veel mogelijkheden en zijn in alle ruimtes te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een douchedeur, binnen- of buitendeur.

Kwaliteit en veiligheid

Het aanbod in glazen deuren is groot en in talrijke uitvoeringen te vinden. De deuren verschillen ook veel in prijs. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit van het glas en de afwerking. Net als bij andere deuren verschilt de kwaliteit van deur tot deur. De sterkte van het glas heeft effect op de levensduur en uitstraling. Een glazen deur wordt bijna altijd gemaakt van gehard glas. Dit is tot wel vijf keer sterker dan ongehard glas. Mocht de deur onverwacht kapot gaan, dan valt gehard glas in kleine stukjes uiteen.

Bewerking van het glas

Glazen deuren kunnen uw ruimtes meer karakter geven. Voor een neutrale uitstraling kunt u kiezen voor een deur uit helder glas. Hierdoor ontstaat er een afscheiding, maar heeft u toch contact met de andere ruimtes. Wilt u iets meer privacy, maar geen opgesloten gevoel? Dan kunt u kiezen voor een matglazen. Ook zijn er diverse kleuren en ontwerpen mogelijk. Met behulp van zandstralen kunnen er verschillende motieven worden aangebracht op de deur. Zo maakt u van uw deur een echt blikvanger.

Verschillende typen deuren

Het glas kan geplaatst worden in bestaande kozijnen, maar ook in de muur. Daarnaast zijn er verschillende bevestigingssystemen. Een scharnier kan volledig wegvallen in het kozijn of op het kozijn worden gemonteerd. De manier waarop een deur open en dicht gaat kan zo erg verschillen. U kunt kiezen voor enkelwerkende deuren. Dit zijn deuren die naar één zijde openen. Pendeldeuren maken geen gebruik van een kozijn en kunnen naar beide zijden worden geopend. Indien u niet veel ruimte heeft maar toch een deur van glas wilt, dan kunt u ook kiezen voor een schuifdeursysteem.

Meer weten?

Wilt u meer weten over glazen deuren en de diverse mogelijkheden? Komt u er zelf niet uit? De glas specialisten van Glas-Nu helpen u graag. Zij staan voor u klaar.