Schilderwerken & Stukadoor

Op zoek naar een schilder of stukadoor?

Schilderen in het najaar: waar moet je op letten?

Veel schilderwerk wordt uitgevoerd van april tot en met oktober. Dit komt omdat de warmere temperaturen een goed effect hebben op het schilderwerk. Het is makkelijker aan te brengen en droogt sneller. Moet je toch wat schilderen van oktober tot en met maart? Met onderstaande tips kan je weer vooruit!

Let op de vocht in de lucht

Vocht kan een vervelend effect hebben op het schilderwerk, houd daarom goed rekening met de luchtvochtigheid. In de ochtend is het vaak mistig en in de avond is het sowieso een stuk vochtiger. Hierdoor kan de verf minder snel harden.

Je kan hier omheen werken door de ondergrond goed droog te houden, daarnaast is het verstandig om het schilderwerk twee uur voor zonsondergang af te ronden. Op deze manier geef je de verf genoeg tijd om uit te harden.

Omgaan met koude temperaturen

De meeste verf werkt het beste tussen de 5 en 15 graden Celsius. Je kan er dus voor kiezen om de temperatuur goed in de gaten te houden en te gaan verven wanneer het in deze ideale verwerkingstemperatuur te doen is. Lukt dat niet? Dan zou je kunnen zoeken naar een verfsoort met een lagere verwerkingstemperatuur.

Duurdere verven hebben vaak een groter bereik aan verwerkingstemperatuur. Je zou er ook voor kunnen kiezen om dit uit te besteden: huur een schilder in die je advies kan geven en het schilderwerk succesvol voor je afrondt op De10Beste.nl. Hier kan je ook in contact komen met een winterschilder: zo bespaar je flink op de kosten én heb je een vakman die kan omgaan met de omstandigheden.

Vorst in de nacht

Moet het schilderwerk toch drogen in de nacht? Zorg er dan voor dat je een nacht kiest waar de temperatuur hoger dan vijf graden Celsius blijft. Dit kan je doen door het nieuwsbericht te bekijken of een weer-app te gebruiken. Zo weet je precies wanneer je je schilderwerk kan uitvoeren.

Schilder je wel in temperaturen lager dan dat en moet het drogen in de nacht? Dan is de kans groot dat het niet succesvol wordt. De verf kan barsten en zich niet goed hechten. Dit komt omdat het onder de vijf graden sneller vochtig is in de lucht.

Regen en andere weeromstandigheden

De laatste tip is een vanzelfsprekende: ga niet verven wanneer er regen, hagel of sneeuw wordt voorspeld. Vocht is de dooddoener van mooi uitziend schilderwerk. Kies altijd voor een droge en het liefst zonnige dag: zo kan de verf het beste drogen en heb je een mooier resultaat.

Buitenschilderwerk

Om uw huis netjes in orde te houden is het ook belangrijk dat het schilderwerk goed bijgehouden wordt. Het oogt niet alleen stukken beter als uw woning goed in de verf zit maar het is zeker dat uw huis goed beschermd is tegen de verschillende weersomstandigheden als er een goede verflaag aan de buitenzijde zit.

Lees verder

Plinten schilderen en plaatsen doe-het-zelf

Vaak wordt er weinig aandacht besteedt aan plinten, maar een mooie afscheiding tussen een muur en vloer kan net dat beetje extra geven. De strips verbergen niet enkel oneffenheden en kieren, maar ook bekabeling wordt zo gemakkelijk weggewerkt. Hoewel veel mensen op zien tegen plinten schilderen en plaatsen, is het een eenvoudige klus die u makkelijk zelf kunt doen. U moet natuurlijk eerst het een en ander weten voor u begint. Om het mooiste resultaat te bereiken kunt u het beste onderstaande stappen volgen.

Lees verder

Hoe verf je een voordeur?

Is je voordeur toe aan een nieuwe kleur? Of is de oude verf beschadigd of gaan bladderen? Dan heb je vast het verven van je voordeur op je to-do list staan. Wanneer je aan deze klus begint, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder volgt een stappenplan waarmee je aan de slag kunt. In samenwerking met Schildersbedrijf Ruverko.

Lees verder

Hardhouten ramen

Hardhouten ramen zijn een favoriete keuze voor veel mensen. Toch zien we sinds de jaren tachtig een opmars van vele PVC ramen. Vooral bij renovaties kozen vele woningcorporaties voor kunststof. Toch blijven hardhouten ramen erg populair dankzij de kwaliteit en duurzaamheid van het hout. Hardhout wordt vaak buiten gebruikt en kan uw huis een warme en ambachtelijke uitstraling bieden. De mooie uitstraling is niet te overtreffen en komt vooral bij klassieke woningen het beste naar voren.

Lees verder

Glazen deuren

Wilt u meer lichtinval in uw badkamer, woonkamer of hal, dan is een glazen deur de oplossing. Deze kunnen het interieur een ruimtelijk gevoel meegeven en extra lichtinval creëren. Daarnaast heeft een glazen deur een moderne en sfeervolle uitstraling. De meerwaarde van glazen deuren zit ook in de perfecte afsluiting waardoor ze tochtvrij zijn. Vaak worden de deuren op maat gemaakt en hebben een sluitsysteem dat deze op verschillende manieren geopend kan worden. Tevens kunnen de deuren overal geplaatst worden, omdat een kozijn niet standaard nodig is.

Lees verder

Glasvezelbehang aanbrengen en schilderen

Zijn jouw muren toe aan een nieuwe kleur? Dan kun je uiteraard je muren schilderen. Maar wat ook zeker het overwegen waard is, is om de muren eerst met glasvezelbehang te behangen en dit behang vervolgens over te schilderen. Hieronder legt een specialist in behangen van Coqual uit Antwerpen je uit waarom en hoe je dat kunt doen.

Lees verder

Alles wat je moet weten over Granol

Granol is sierpleisterwerk met een grove structuur. De grove structuur bestaat uit groeven en putjes in het oppervlak van de muur. Het heeft daardoor een sierlijke afwerking op de wanden. Vooral in de jaren 70 en 80 was Granol ontzettend populair. Maar Granol maakt anno 2016 steeds meer zijn comeback.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2024 Schilderwerken & Stukadoor

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑