Na-isolatie van spouwmuren

    Home / Isolatie / Na-isolatie van spouwmuren

Na-isolatie van spouwmuren

0

Het isoleren van een woning gebeurt al meerdere jaren. Voor huizen die voor 1975 gebouwd zijn, is de kans groot dat ze nog niet zijn geïsoleerd. De meeste huizen hebben al wel 2 muren, die kou buiten houden, maar nog geen isolatiemateriaal. Gelukkig is het aanbrengen van isolatiemateriaal niet heel erg moeilijk. Met behulp van een paar kleine gaatjes in de voegen, kunt u de gevel alweer laten isoleren. Als het isoleren klaar is, kunt u de gevel vervolgens weer met de zelfde kleur voegen vullen en heeft u binnen twee tot vijf jaar de kosten van het isoleren terug verdiend, waarna u kunt gaan verdienen. Tevens is met isolatie de waarde van uw woning ook nog eens gestegen.

Glaswol

glaswol isolatie na- isoleren spouwEen vorm van spouwmuur isolatie is glaswol. Glaswol heeft verschillende isolatiewaardes. Zo heeft u HR+ en HR++. Glaswol wordt veel gebruikt in isolatierollen voor op het dak, maar voor de spouwmuur is het ook te krijgen in vlokvorm. Glaswol is relatief goedkoop en daardoor best populair, vooral omdat het brandveilig isolatiemateriaal is. Een bekende vorm van Glaswol is Knauf Supafil en is vochtafstotend en dampdoorlatend. Officieel gaat glaswol ongeveer 10 jaar gegarandeerd mee, maar eigenlijk is het de bedoeling dat glaswol uw leven lang mee gaat, zonder dat de isolatiewaarde verminderd. Tevens is het een milieuvriendelijk product, in tegenstelling tot Pur.

Pur spouwmuurisolatie

pur spouwmuur isolatiePur is een chemisch product dat uw woning kan isoleren. Het is één van de best presterende isolatiematerialen. Om precies te zijn is Pur een samenvoeging van Polyol en PMDI. Deze twee vloeistoffen zetten samen snel uit en vormen een hard, naadloos schuim met een lambdamwaarde van 0.023 0.032 W/mk. Doordat het chemisch is kan uw huis echter wel een paar dagen naar verf ruiken en is het niet goed voor het milieu. Een voordeel van Pur is dat het ook in kleine oppervlaktes van amper 3 cm kan worden ingebracht.

EPS Parels

Ze worden steeds vaker gebruikt voor het na-isoleren van de spouwmuren. De EPS parels of anders gezegd EPS-korrels. Doordat ze milieu vriendelijk en dampdoorlatend zijn, worden ze steeds populairder en dringen ze op een natuurlijke manier vochtproblemen terug. De parels zijn gemaakt van expandeerbaar polystyreen en bestaat hoofdzakelijk uit waterstof en koolstof. Doordat dit materiaal al lang gebruikt wordt, is het met zekerheid te zeggen dat dit isolatiemateriaal over ongeveer veertig jaar nog steeds even goed isoleert. Als ze dan uiteindelijk toch verwijderd worden, kan het worden gerecycleerd.

Meer weten over de diverse materialen of prijzen? Neem dan een kijkje op de website van Wavlo Isolatie.

Bronvermelding: Wavlo.nl, specialist in Spouwmuurisolatie uit Den Haag